1920x400_Varepito_zsűri
1920x400_Megújult gyermekintézmények
varepito_2022
Összefoglaló
2022_varepito_WEBOLDAL_visszatekinto_3.png
previous arrow
next arrow
Shadow

Búcsúzunk - Megszűnik az építőanyag-ipar legrégebbi jótékonysági összefogása

2022-ben utoljára indult el a Várépítő pályázat, amely 23 éven keresztül gyűjtötte építőipari cégek, szakszövetségek és médiacsatornák felajánlásait gyermekintézmények és műemlékek építési és felújítási munkáihoz. Oktatási intézmények számára az utóbbi évtizedben sokkal nehezebb volt korszerűsítéshez szükséges építőanyag vagy készpénz támogatásához jutni, mint valaha. Küldetésünk célja pedig éppen az ebben való támogatások integrálása volt - közösen.

Utolsó Várépítő – utolsó magazin: megjelent!

Mert az összefogásnak mindig volt ereje, és remélhetőleg a Várépítő nélkül is lesz. A 2022-es Magazin őszi számában bemutatunk néhányat a legutóbb elkészültek közül és néhány szép történetet is megosztunk inspirációul a jövőre. Vannak olyan munkálatok, amelyek, mint általában, idén is rekordgyorsasággal, a nyár folyamán elkészültek: példás szülői összefogás Hernádon, megvalósulási gyorstalpaló, a Várépítő közönségdíjának kronológiája, Nemesvámos története a kitartásról… Így búcsúzunk.

A halmaji csoda

Halmaj község intézetének nem mindennapi küldetése a Várépítő életében is nagyon kedves történet. A halmaji óvodapedagógusok fáradhatatlan munkájának elismerése, hogy idén kiemelkedően magas összegű támogatással tehették kényelmesebbé és szebbé a speciális helyzetű gyermekek második otthonát.

BMI Villas - Vízszigetelési tanácsok lapostetős épületekhez

Országszerte számtalan iskola, óvoda tetője is több tízévet megélt, technológiájuk gyakran elavult vagy elöregedett. Ezek felújítása nem várhat tovább. Ehhez kínál korszerű anyagokat a BMI Villas.

TETŐCSERÉPPEL ÉS TUDÁSSAL IS SEGÍT A TERRÁN

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. számára a kezdetektől kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, segítségnyújtás, idén pedig már 5. éve van jelen a Várépítő pályázat mecénásai között. A következő rövid összeállításban a cég gyakorlati tanácsokkal segíti a felújítás előtt állókat.

Az utolsó Várépítő: megszűnik az építőanyag-ipar legrégebbi jótékonysági összefogása

Budaörs, 2022. június 9. - 23 évig gyűjtötte építőipari cégek, szakszövetségek és médiacsatornák felajánlásait az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, az idei eredményhirdetés után megszűnő Várépítő pályázat. A gyermekintézmények és műemlékek építési és felújítási munkáihoz termék- és anyagi támogatásokat gyűjtő kezdeményezés utolsó évében 16 támogatottnak jutott a több mint 17 millió forint felajánlásból. Idén is voltak meglepetések.

BMI Bramac - Bevezetés tetőkivezetéshez

Felújítás előtt sokszor tájékozódunk különböző katalógusokból, ahonnan nemcsak inspirációt gyűjthetünk, hanem a tetőfelújítással kapcsolatos szakmaibb ismeretekre is szert tehetünk. Ez akkor is hasznos, ha a Várépítő pályázaton indulva kell ajánlatot, vagy tanácsot kérni szakemberekről. Érdemes tehát megismerkedni a különböző tartozékelemekkel és jelentőségükkel a tetőáttörések kapcsán is.

Miért jó a Várépítő pályázat – a felajánlók szemszögéből

Vannak olyan cégek, akik évtizedek óta ajánlják fel termékeiket a Várépítő pályázaton és mindig vannak új csatlakozók is. Megkérdeztük partnereinket, miért tartják jónak a pályázatot vagy az azon való felajánlói részvételt.

Ritka adomány a pécsi „oázisban”

A Heim Pál Kórház rendszeres támogatása mellett a Colt évente 800 000 forint beépítési munkálatokra felhasználható készpénzzel segíti a Várépítő pályázóit, ám a cég saját termékeiből is szívesen adományoz. 2021-ben volt is intézmény amely speciális Colt tetőbevilágítókat igényelt, mégpedig a pécsi Sztárai Mihály Óvoda és Általnos Iskola. Mint az látható, kétség sem fér hozzá, hogy ismét jó helyre ért el a Várépítő Pályázat és a Colt közös segítségnyújtása.

Image

Közösségi oldalaink

Várépítő pályázat – az építőipar egyetlen jótékonysági összefogása

Minden apró segítség lehetőség, hogy megújuljon egy intézmény!

A Build-Communication Kft. Várépítő pályázat néven 2010-ben első alkalommal írta ki pályázatát gyermekintézmények és műemlékek számára, amely azzal a céllal jött létre, hogy integrálja az építőipari cégek felajánlásait, emellett összefogja és szervezze a felajánlott termékek pályázati úton történő kiosztását.

 

Adatkezelés - Várépítő pályázat (varepitopalyazat.hu)

Jelen oldal tulajdonosa és üzemeltetője a Build-Communication Kft. 

(Budaörs Office Park, Budaörs 2040, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6, adószám: 14598681-2-13, cgszám: 13-09-125525)
Ismerkedjen meg adatkezeléssel kapcsolatos szabályainkkal.
A Várépítő pályázatra történő jelentkezéssel kapcsolatos speciális adatkezelési szabályok a pályázat benyújtását szolgáló pályázati űrlapon olvashatók.