1920x400_Varepito_zsűri
1920x400_Megújult gyermekintézmények
varepito_2022
Összefoglaló
2022_varepito_WEBOLDAL_visszatekinto_3.png
previous arrow
next arrow
Shadow

BMI Villas - Vízszigetelési tanácsok lapostetős épületekhez

Országszerte számtalan iskola, óvoda tetője is több tízévet megélt, technológiájuk gyakran elavult vagy elöregedett. Ezek felújítása nem várhat tovább. Ehhez kínál korszerű anyagokat a BMI Villas.

A megfelelő vízszigetelő anyag kiválasztása meghatározza a tető élettartamát, ezért fontos tisztában lenni vele, milyen szigetelésre van szükségünk. Sorra vesszük az anyagok tulajdonságait, valamint bemutatjuk a BMI Villas termékkategóriáit is, amelyekkel könnyen megtalálhatjuk a legalkalmasabb termékeket ahhoz, hogy tetőnkkel komfortos és biztonságos környezetet teremthessünk.

Felülről csapadék, alulról különféle intenzitású talaj-nedvesség, „belülről” pedig a használati víz érheti és károsíthatja az épületszerkezeteket, ezért rendkívül
fontos a magas minőségű anyagokkal, szakszerűen kivitelezett vízszigetelés. Ehhez tisztában kell lennünk néhány alapfogalommal, hogy megtaláljuk a célnak legmegfelelőbb szigetelést.

Lágyuláspont: a szigetelőlemez lágyuláspontja az anyag magas hőmérsékleten való terhelhetőségét jelzi.
Hideghajlíthatóság: az a hőfok, melyen a szigetelő-lemez még meghajlítható anélkül, hogy megrepedne vagy eltörne.
Hordozóréteg: a bitumennel bevont réteg tulajdonsá-gai túlnyomó részt meghatározzák a szigetelő lemezek mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállásukat
(pl. szakítószilárdság, szakadási nyúlás)
Hőállóság: a magasabb értékekkel rendelkező anyagok könnyebben és gyorsabban beépíthetők, és tartósság tekintetében is jobban teljesítenek.
Szakítószilárdság: a szigetelőanyag elszakításához szükséges mechanikai feszültség, mely a szabványok alapján kerül meghatározásra. Mértékét nagyban meg-határozza a hordozóanyag is.

958x478 Villas 1

A gyártás során felhasznált anyag típusától függően leggyakrabban bitumenes- és műanyag vízszigetelő lemezeket különböztetünk meg. A bitumenes víz-szigetelő lemezekkel kivitelezett megoldások több évtizedes tapasztalatra nyúlnak vissza így garantálva a biztonságos és kiforrott alkalmazásukat. Számos előnye közül a garantált rétegvastagsága és a kedvező ár-érték aránya miatt különösen kedvelt az építkezők és a felújítók körében. Leggyakrabban lapostetők csapadékvíz elleni szigetelésére, pinceszigetelésre és zöldtetők kialakítása során használják.

Az úgynevezett modifikált bitumenes lemezek eseté-ben a desztillációs alapbitument műanyaggal keverik, amely típustól függően az így létrejött terméknek magasabb hő-, UV- vagy olajállóságot, rugalmasságot, jobb hideghajlíthatóságot, nyújthatóságot, szakítószi-lárdságot és kedvezőbb öregedésállóságot kölcsönöz oxidbitumenes társaihoz képest. Az SBS (stirol-butadén-stirol) modifikált lemezek előállítása során az alapbitument butyl műanyagokkal keverik, mely a vízszigetelő anyagnak rugalmasságot kölcsönöz. Öregedésállósága kiváló. Kiemelkedő, akár -35-40°C fokos hideghajlíthatóságuk biztosítja a hosszú élettartamot szélsőséges negatív hőmérsékleti körülmények között.

958x478 Villas 2

A műanyag tetőszigetelő lemezek alkalmazhatók lapostetők, hagyományos sátortetők esetében, illetve egyes fajtái megfelelő rögzítési móddal íves, nagy hajlásszögű vagy bonyolult geometriájú tetőkre, sőt még zöldtetőkre is kiválóak. A műanyag lemezek kisebb vastagságban és nagyobb termékfelülettel tudják biz-tosítani a vízszigetelést a bitumenes társaikhoz képest.
A BMI Villas kínálatának részét képezik az olyan innovatív kiegészítő termékek is, mint az AWAK felülvilágítók, vagy a Construma-díjas SILVER PRIMER® Speed VARNISH SBS fényvédő bevonat, amely növeli a fedés élettartamát, vízszigetelési- és fényvisszaverő képességét. A legjobb vízszigetelési megoldásokkal tehát tetőnk teljes védelmet élvezhet mindenféle nedvességgel szemben.

 

Ajánlott cikkeink

Image

Közösségi oldalaink

Várépítő pályázat – az építőipar egyetlen jótékonysági összefogása

Minden apró segítség lehetőség, hogy megújuljon egy intézmény!

A Build-Communication Kft. Várépítő pályázat néven 2010-ben első alkalommal írta ki pályázatát gyermekintézmények és műemlékek számára, amely azzal a céllal jött létre, hogy integrálja az építőipari cégek felajánlásait, emellett összefogja és szervezze a felajánlott termékek pályázati úton történő kiosztását.

 

Adatkezelés - Várépítő pályázat (varepitopalyazat.hu)

Jelen oldal tulajdonosa és üzemeltetője a Build-Communication Kft. 

(Budaörs Office Park, Budaörs 2040, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6, adószám: 14598681-2-13, cgszám: 13-09-125525)
Ismerkedjen meg adatkezeléssel kapcsolatos szabályainkkal.
A Várépítő pályázatra történő jelentkezéssel kapcsolatos speciális adatkezelési szabályok a pályázat benyújtását szolgáló pályázati űrlapon olvashatók.